ביוזמת משרד הבריאות נכנס לתוקף נוהל להפעלת מגרשי חניה במרכזים הרפואיים הממשלתיים והכלליים הקובע מחיר מקסימום של 20 שקל ליום. יושאר הפטור מתשלום למטופלי דיאליזה, חולים אונקולוגיים ואחרים. במקרה בו החניה בעיר תהפוך יקרה מהחניה בביה"ח - תותר חניה לפי שעה
מחיר מקסימום של 20 שקל ליום בחניונים של בתי-החולים הממשלתיים: שר הבריאות יעקב ליצמן, יזם מהלך שנועד להתמודד עם תופעת העלויות הגבוהות של החניונים בבתי החולים ברחבי הארץ. חניה בבתי חולים יכולה להגיע ל-70 שקל ליום בת"א ולמאושפזים: 40-20 שקל ליום, תלוי בבית-החולים.
החובה החדשה תקפה לגבי המרכזים הרפואיים: שיבא, תל השומר; רמב"ם, חיפה; סוראסקי, ת"א (איכילוב); אסף הרופא, צריפין; בני ציון, חיפה; ברזילי, אשקלון; רבקה זיו, צפת; גליל מערבי, נהריה; וולפסון חולון; פוריה, טבריה; הלל יפה חדרה והמרכז הרפואי הגריאטרי שמואל הרופא בבאר יעקב. היא לא תקפה לגבי בתי חולים פרטיים או של קופת-חולים כללית, אם כי בחלקם כבר גובים כ-20 שקל ליום על חניה.
במקרה שהחניה בעיר יקרה יותר - ביה"ח יוכל להנהיג חניה לפי שעות
לביה"ח הופץ חוזר של משרד הבריאות (אגף כלכלה ופיתוח) ובו הוראות לגבי הפעלת מגרשי חניה במרכזים הרפואיים הממשלתיים הכלליים. לפי ההנחיות, התשלום על חניה יהיה עבור כל 24 שעות, משעת הכניסה, ללא הגבלה על מספר כניסות ויציאות מהמרכז הרפואי במהלך שעות אלה. מרכזים רפואיים הגובים מחיר נמוך מהמחיר המקסימלי לעיל, יהיו חייבים באישור אגף כלכלה ופיתוח בחטיבה להעלאת המחיר.
החוזר מתייחס גם למצב בו המחיר לחניה בחניון בית-החולים יהיה נמוך ממחירי החניונים בעיר, מה שעלול לגרום לתושבים לחנות בו למרות שאין להם עניין בכניסה לבית-החולים. לגבי זה נקבע כי: "..במקרים בהם מחיר חניה יומית במרכז הרפואי יהיה זול יותר מהמחירים הנהוגים בחניונים פרטיים סמוכים, ניתן יהיה לפנות לאגף לכלכלה ופיתוח בחטיבה, לשם קבלת אישור לחרוג.. ולגבות עבור השימוש בחניון המרכז הרפואי לפי שעות, או בשיטה אחרת, במטרה למנוע את ניצול החניון שלא לייעודו".
עוד נכתב כי לא ישלמו על חניה - לגבי רכב אחד בלבד - חולים אמבולטוריים העוברים דיאליזה, מטופלים אונקולוגיים (במהלך הטיפול) ומלוויהם, בני משפחה של מטופלים המאושפזים לתקופה העולה על 14 יום (הפטור יינתן החל מהיום ה-15 לאשפוז) והורי פגים מאושפזים. כמו כן יוחרגו מהתשלום נכים בעלי תעודת חניה לנכים, רכב ציבורי האוסף או מסיע מטופלים, בני משפחה של חייל מאושפז, רכב צבאי בתפקיד, עובדי משרד הבריאות ובעלי אישורים מתאימים וכן ארגונים ועמותות מתנדבים מוכרים, המסיעים חולים לקבלת טיפולים במרכזים הרפואיים, לאחר שאושרו על ידי הנהלת המרכז הרפואי.
חובה ליידע את הציבור
כמו כן תהיה סמכות למנהל המרכז הרפואי לתת פטור מתשלום לפי שיקול דעתו. עליו למנות אחראי לנושא הפעלת החניונים, כולל הטמעת שיטת התפעול, מתן
פטור מתשלום לחניה, ריכוז הבהרות בנושא וריכוז הכנסות ועלויות ועוד. אחת לשנה, יעביר הגורם האחראי דיווח לחטיבה, הכולל את אופן תפעול החניונים, היקף מתן הפטורים, הכנסות, עלויות, טיפול בתלונות ובירורים.
על המרכזים הרפואיים לנקוט צעדים על מנת ליידע את הציבור, באמצעות דפי מידע למאושפזים ובני משפחותיהם, שילוט בכניסה וביציאה ממגרשי החניה ופרסום באתר האינטרנט של המרכז הרפואי. המידע יכלול: מחירים והנחות; זכאות לקבלת פטור; פרטי הגורם האחראי על התחום במרכז הרפואי; אופן מיצוי הזכויות לקבלת פטור או הנחות בתשלום דמי חניה למטופלים ובני משפחותיהם.
מרשת בתי חולים אסותא נמסר בתגובה: "היוזמה להפחתת החניה בבתי חולים ממשלתיים וכלליים היא נכונה וראויה. בימים אלה בוחנת הנהלת אסותא את האפשרות להצטרף מיוזמתה למהלך הוזלת החניה, זאת לאחר שיבחנו כל ההשלכות, לרבות סוגיית מצוקת החניה באזור רמת החייל והעומסים על חניון בית החולים".